Den bedste hjemmelavede kærnemælkskoldskål

Når det er sommer og er varmt, er hjemmelavet kærnemælkskoldskål en fast del af menuen. Det er nemt og hurtigt at røre sammen og smager fantastisk. Det kan spises med jordbær, udskåret ananasstykker, tvebakker, kammerjunker eller andet tilbehør. Her er den opskrift vi anvender når vi skal have koldskål derhjemme.

Jeg skolder altid æggene i 10 sekunder inden brug. Nogle bruger også pasteuriserede æg. Man skal dog ikke frygte salmonella i Danmark mere (ifølge fødevarestyrelsen) pga. den omfattende kontrol for salmonella i danske æg. Derfor kan man rolig anvende rå æg – og skolder man dem er man helt sikker.

 

Det skal du bruge

  • 200 g. sukker
  • 1/2 teske vaniljesukker eller en stang vanilje
  • 4 æggeblommer
  • 1/4 l piskefløde
  • 2 l kærnemælk
  • Revet citronskal og citronsaft

Sådan gør du

1. Bland sukker, vaniljesukker, æggeblommer, citronskal, citronsaft og piskefløde og pisk det sammen.

2. Tilsæt kærnemælk og pisk det godt sammen.

3. Sæt det i køleskabet for at hvile i minimum 2 timer.

Koldskålen kan sagtens holde sig nogle dage i køleskabet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*