Blomkålsris med bagt torsk og lynstegt grøn topping

Her er så den første low carb opskrift på min blog, som er inspireret af en opskrift fra årstiderne. I stedet for brune ris, har jeg dog lavet nogle blomkålsris for at sænke niveauet af kulhydrater i retten.

Retten består af hjemmelavede blomkålsris m. bagt torsk og grøn topping af grøn peber, chili, squash, løg og citrongræs.

Det skal du bruge

1/2 – 1 chili
1/2 – 1 citrongræs
olivenolie
1 blomkålshoved
1 squash
1 grøn peber
salt og peber
1 pakke torskefisk
50 g skalotteløg
1 bakke små salatblade

Sådan gør du

Grøn topping

  1. Pil og hak løget.
  2. Hak grøn peber og squash i store tern.
  3. Hak citrongræs. Her skal du kun bruge den del der er i midten, dvs. du skærer det hårde stykke af ved roden hvor du ikke kan stikke en negl i og også spidsen af bladene, hvor der ikke er så meget smag. Så hakker du meget fint det midterste stykke, hvor du straks får en duft af citron.
  4. Hak chili fint.
  5. Det hele steges ca. 4 minutter på en varm pande og blandes med de små salatblade til en salat.

Blomkålsris

  1. Pil blade af blomkålet og vask det.
  2. Skær ud i nogle meget store stykker (så du kan håndtere dem) og riv blomkålet på et rivejern, på den grove side, så du får fine blomkålsris.

Torsk

  1. Rens og ordn fisken så der ikke er ben.
  2. Skær torsken ud i 4 lige tykke stykker.
  3. Vend fisken i en anelse olie og drys med salt og peber.
  4. Læg dem i et fad og bag dem ved 160 grader i ovnen i ca. 12 minutter så den er lige akkurat gennembagt.

Server blomkålsris med grøn topping og et stykke torsk til hver. Der er til ca. 4 personer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*