Grøn Giftkage med Chokoladeglasur

Ingredienser:

Giftkage

  • 250 g sukker
  • 250 g blødt smør
  • 3 æg
  • 250 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1,5 dl mælk
  • 1 spsk mandelessens
  • 3 spsk grøn frugtfarve

Chokoladeglasur

  • 500 g flormelis
  • 6 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde:

Giftkage

  1. Smør og sukker piskes til en blød masse. Herefter tilsættes æggene lidt ad gangen under omrøring.
  2. Mel, bagepulver og vaniljesukker blandes og sigtes i smørblandingen under omrøring lidt ad gangen skiftevis med mælk, mandelessens og farve.
  3. Kagen bages i en lille bradepande ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 30 min.

Når kagen er afkølet, kan glasuren hældes på.

Chokoladeglasur

  1. flormelis og kakaopulver blandes.
  2. Kogende vand tilsættes forsigtigt under omrøring indtil glasur haft opnået den rette konsistens.
  3. Glasuren hældes på kagen og stilles til afkøling/tørring.

Giftkagen kan med fordel laves dagen før, da den kun kommer til at smage endnu bedre efter at have fået lov til at “trække” lidt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*