Kalv i flødesauce

Her er dagens middag – kalv i flødesauce. Saucen er lidt tynd og kan godt minde en smule om suppe, men det smager rigtig godt.

 

Det skal du bruge

1/2 bk karse
olivenolie
1 ps kartofler
2 pk. Kalvekød i tern, bov eller klump
evt. smør
2 1/2 dl piskefløde
1 citron
salt og peber
1/2-1 blomkål
1 bdt asparges
50 g skalotteløg

Sådan gør du

Kartofler
1. Skur kartoflerne og kog dem i saltet vand, så det lige dækker, i ca. 15 minutter.

2. Sluk for varmen og lad kartoflerne trække færdige i vandet.

3. Hæld vandet fra og vend dem med lidt smør eller olivenolie.

Grønt
1. Pil løgene og hak dem.

2. Knæk enderne af de grønne asparges og del dem i store stykker.

3. Del blomkålen i små buketter.

Kalvekød
1. Krydr kalvekødet med salt og peber.

2. Brun det i en stor flad gryde 3-4 minutter ved god varme i en smule olie.

3. Tilsæt læg og brun dem et par minutter.

4. Tilsæt 5 dl vand og lad kødet simre i 10 minutter under låg.

5. Skru op for varmen og tilsæt blomkål, asparges og piskefløde.

6. Kog godt igennem 2-3 minutter til asparges og blomkål er møre, men stadig sprøde.

7. Smag til med salt, peber og citron

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*