Pita falaffel med blomkål

Her er en opskrift med hjemmelavet falaffel som kan spises i en pita sammen med salat – her med blomkål. Kan varmt anbefales.

Det skal du bruge

  • ½ agurk
  • ½ purløg
  • 2 bæger yoghurt naturel
  • ½ bæger kikærter
  • ½ mini romainesalat
  • ½ bæger falafelmix
  • 3-5 dl (til stegning) olie
  • 1 pakke pitabrød
  • salt og sort peber
  • 1 salatløg
  • ½ blomkål
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du

Falafler med blomkål

  1. Dræn vandet fra kikærterne og kom dem i en blender.
  2. Pil løg og hvidløg. Hak ½ løg og 1 fed hvidløg, kom det i blenderen og kør falafelfarsen til en grov mos.
  3. Krydr med falafelmix, lidt fintsnittet purløg, salt og peber.
  4. Riv eller hak blomkål (der må gerne være lidt grove stykker imellem) og vend det i falafelfarsen.

Salat

  1. Skyl salat og agurk og afdryp begge dele.
  2. Del salaten i mindre stykker, skær agurken i tern og den anden halvdel af løget i tynde skiver.
  3. Læg grøntsagerne på et fad.

Dressing

  1. Rør yoghurten med 1 fed presset hvidløg, salt, peber og fintsnittet purløg.

Falafler

  1. Form falafelfarsen til små aflange kugler med en ske og varm olien op i en jerngryde.
  2. Steg falaflerne sprøde og gyldne i 3-4 minutter og afdryp dem derefter på fedtsugende papir, fx køkkenrulle. Alternativt kan falaflerne også steges på en pande i lidt olie.

Lun pitabrødene på en brødrister. Server falafler med salat, pitabrød og dressing.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*